Ligging

Hoewel het hotel zich bevindt in een rustige straat, zijn diverse attracties en organisaties op loopafstand gelegen. In de directe omgeving vindt u de Frederik Hendriklaan, Scheveningen Haven, het strand en de Internationale Zone. Het centrum van Den Haag, het Centraal Station en de pier van Scheveningen zijn gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Diverse bus- en tramhaltes bevinden zich op loopafstand zoals tram 1, 10, 11 en 17 en bus 21 en 23.

De Frederik Hendriklaan is een unieke winkelstraat met 125 verschillende winkels. De straat is een statige 800 meter lange winkelstraat waar aan weerszijden in 19de eeuwse panden winkels gevestigd zijn. Kleine zelfstandige ondernemers zijn goed vertegenwoordigd en vaak zeer gespecialiseerd. Er is geen winkelstraat in Nederland waar door de winkeliers zoveel nationale prijzen zijn gewonnen.

In Scheveningen Haven worden jaarlijks diverse evenementen gehouden zoals vlaggetjesdag en grote zeilwedstrijden. Zowel bij de jachthaven als bij het gedeelte naar de boulevard vindt u diverse soorten restaurants en vele terrasjes.

Het strand rechts naast de haven is het Noorderstrand. Hier begint de boulevard. Het gedeelte direct naast de haven staat bekend als het sportstrand, waar bij goed weer veel surfers te vinden zijn. Ook staat hier jaarlijks het Beachstadion, waar vele nationale en internationale toernooien worden gehouden. Na een half uur lopen vanaf de haven komt u bij de pier en de rest van Scheveningen Bad zoals het casino.

Links van de haven bevindt zich het Zuiderstrand. Dit strand heeft geen boulevard en is derhalve natuurlijker. Er zijn minder strandpaviljoens dan op het Noorderstrand. Vanaf hier is het een uur lopen over het strand naar Kijkduin.

De Internationale Zone is het gebied rondom het World Forum Convention Centre. In het WFCC worden musicals en congressen georganiseerd. Verder zijn het Gemeentemuseum, Fotomuseum, museum voor actuele kunst, Museon, Joegoslavië Tribunaal (ICTY), en de nieuwe locatie van Europol in het gebied gelegen.

Van Aerssenstraat 65, 2582 JG Den Haag/Scheveningen T +31 (0)70 352 23 41 E info@hotelmaurits.nl
homepage